独学英語学習者bouzuのブログ~独学で英語を極めたい~雑談も交えながら

元々英語学習のために作ったブログですが、これからは時事ネタについても書いていきます(笑)

情熱大陸 老舗洋食店 坂本晶一・坂本良太郎

坂本兄弟が経営するのは、浅草で祖父の代から続く老舗洋食店、グリル・グランド

大手商社で勤めた経験のある兄・晶一さんが経営・接客を担当し、有名ホテル店で修行を積んだ弟・良一さんが厨房に入っています

 

揚げ物の脂は、豚の背油を炒めて自家製で抽出、洋食の命と言われるデミグラスソースも2週間かけて作るという手間のかけぶり

「いつもどおりのものを作るだけ」という良太郎さんの言葉の中には、代々ひいきにしてくれたお客さんの期待を裏切れないという想いがあるように思います

 

ここに至るまでに、家族経営ならではの家族同士の衝突もあったようですが、本人たち曰く「職人と職人はぶつかるもの」だそうです

 

家族経営のレストランにはならではの温かさがありますね

 

Sakamoto brother run the restaurant with long history.It is succeeded from their grand father.Mr. Shouichi who has experience to work at a big business firm is charged of management and serving customers.And Mr.Ryoutarou who worked at famous hotel and accumulated his skill cooks dishes.

 

The oil used on frying is extracted from back fat of pork by himself. In addition to the oil,demi- glace sauce called as spirit of western style meal is taken for 2weeks.He is unwilling to do painstaking task for good meal.Ryoutarou says all what I can is to make dishes as usual.The word expresses the his attitude to make the guest from old days satisfied.

 

Up to date there are some conflict of opinion between them and their father,but they know that professional persons have the own pride,so they can not evade discussion.

 

The restaurant managed by family has specific warm atmosphere.  

 

www.mbs.jp