独学英語学習者bouzuのブログ~独学で英語を極めたい~雑談も交えながら

元々英語学習のために作ったブログですが、これからは時事ネタについても書いていきます(笑)

情熱大陸 カレー職人 齋藤絵里

本日紹介させていただく方は、カレー職人齋藤絵里さん

東京新宿にて、グルメサイトでも人気のお店を一人で経営する方です

一日120食が限度にも関わらず、お店には毎回大行列
二時間待ちもざらだとか

 

お客さんは、「彼女は天才」と称します

 

彼女曰く、

カレーを作ると思うと、スパイスの配分が頭に浮かびます、脳内調理ですね(笑)

 

だそうです

 

下ごしらえでは、スパイスの音、色、香りを観察し

五感を使って調理

彼女に言わせると、スパイスがお知らせしてくれるんだとか

 

パウダースパイスを可愛いという彼女は本物のカレー好きですね(* ̄∇ ̄)ノ

 

Today, this is my honor to introduce professional curry chef “斎藤 絵里”

 

She manages the curry restaurant which is getting the best evaluation in gourmet book in Sinzyuku.
The most number of dishes are limited in 120,but many people is in line.

They say that she has talent of chef for curry.

 

She was saying that in the case when she want to cook new kind of curry, the she  always comes up the balance of spice. That is brain cooking lol

On the preparation, she observes sounds and colors and flavor of spice using all of feelings.
She believe that they notice to her good time.

 

Because she thinks spice is cute, she is avid fun of curry.

 

www.mbs.jp