独学英語学習者bouzuのブログ~独学で英語を極めたい~雑談も交えながら

元々英語学習のために作ったブログですが、これからは時事ネタについても書いていきます(笑)

情熱大陸 石窯パン職人 奥土盛久

奥土さんは自然豊かな北海道で、家族でパン屋を経営する、石窯パン職人です。

使うものは酵母やライムギなどの材料も、石窯も含めてなにからなにまで手づくり

住んでいる家さえ手作りだそうです

 

朝は石窯への火入れから、三時間の火入れで300度程になるそうです。その高温の石窯にタネを入れるタイミングは、まさに経験と勘、温度計は使いません。そして、石窯の温度の変化と共に入れるタネを変えていきます。

 

自分自身で作り上げてきた、パン作り。決まり切ったことをやって何が面白いのかと笑う奥土さんの生き方は、生命力に溢れています

Mr.Okutsuchi is the bread maker using stone oven and manages his shop with family in Hokkaido rich in nature.The ingredients including yeast and rye are made by himself.To my surprise, the stone oven and his log house are self made.

 

His work in morning is put fire into stone oven.After it takes 300 hour,the temperature reaches at 300 ℃. The timing of start for baking depends on his experience and inspiration,because he does not use thermometer.With change of temperature of oven,he change the source put into oven.

He have created the way of baking bread.The life without challenges is not interesting,he says
His life and bread are filled with vitality.

 

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