独学英語学習者bouzuのブログ~独学で英語を極めたい~雑談も交えながら

元々英語学習のために作ったブログですが、これからは時事ネタについても書いていきます(笑)

英語ブログ 情熱大陸 柴田千代

柴田千代さんは、ALLジャパンナチュラルチーズコンテストでも優勝したことのある

チーズ職人

千葉県の古民家を借りて一人でチーズを作っているそうですが、月に一度の販売日には多くの人が

販売に関しては出張販売も行っているようです、その際には食べ方のレクチャーもするのだとか

 

チーズは牛乳を加熱して冷やすときに菌を入れるそうですが、その菌は0.01グラム単位で調節するというこだわりぶり

 

チーズに恋をしているという彼女のチーズ作りのきっかけは

父親に連れて行ってもらったフランスで食べたチーズだそうで

その後大学でチーズ作りを専攻し、北海道のチーズ工場に勤めたのち

自分のチーズを作りたいと独立

また、職人になろうと決めたのはブルーチーズの本場ロックフォールを訪れた事によるようですね

 

質が落ちるのが嫌なので、人気が出ても増産予定はないという彼女のチーズ作りへの情熱は本物です

Miss Sibata is a cheese craftman who won the award all japan natural cheese contest.

She rent the old house in Tiba prefecture and make cheese alone.On sale day once a month,many people visit her workplace.

She also does bisiness trip sales and teach people how to eat cheese.

 

The process of making cheese includes heat and cooling of milk and putting yeast into milk.She adjusted the amout of yeast by 0.01g unit.Her works is very painstaiking.

She says she fall into love of cheese.The turning point was visiting French with her father and eating cheese there.
She was major in cheese in university and worked at cheese factory in Hokkaido.After that,she started to manage her workplace.
And visiting the Rockfall known as authentic home of blue cheese affect her way.

She want to make more amount of cheese because she intend to avoid decline of quality.This word varifies her passion.

 

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